Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

353

Hej! Idag efter jobbet cyklade jag i storm och regn till Brommaplan där jag mötte upp Leo! Vi åt på Donken innan vi klev på bussen som skulle föra oss ut till öarna!
 
Ridpasset idag gick väl sådär, efter Stinas snack om hur stötdämpningen i hästens ben inte kommer igång förrän efter 20 minuter så har det blivit väldigt lång framskrittning.
Jag började hur som helst att jobba med att länga formen, han blir ganska hög när han blir spänd, vilket visserligen inte händer jätteofta, men någontin känner mig att både han och jag vinner mer på att försöka ha den långa och låga formen om utgångsläge för att sedan eventuellt korta den för arbete där just en kortare form är mer passande.
 
Tabasco saknar ett ordentligt undertramp i vänster bak, eller snarare skillnaden på påskjutet i höger och vänster bakben är ganska stor. Därför gäller det att hela tiden aktivera honom och se till att han faktiskt trampar ordentligt med vänster bak och inte går och släpar den efter sig. Han var väldigt fin i början, något okoncentrerad då vi red på ridbanan nere och hopptävlingsutskrittarna konstant red förbi, dessa var även tydligen otroligt mycket viktigare än trampet med vänster tyckte han, vi hade delade åsikter på den fronten.
 
Lite senare i passet kom en grupp ner och skulle ha Hurry Scurry ca 20 min senare, detta var alltså massa barn som bar ner tunnor, ställde ut koner osv. De stannade sedan kvar PÅ BANAN och kollade när vi red, jag vet inte riktigt om det var jag då som blev ofokuserad och red som en kratta eller Tabben som var lite trött på att arbeta, för mitt från ingenstans blev han bara jättespänd och spatserade runt som en jävla paradhäst!
Men jag behöll tålamodet och saktade av och red ihop honom igen (tog ca 1 sekund) och började sedan trava igen, och efter ett tag hände samma sak, jag löste det på samma sätt och så höll det på ett tag. Vi hittade tyvärr inte tillbaka till rytmen vi hade innan alls under resten av passet.
Vi galopperade lite, vilket inte gick bra, okontrollerat och han tog tag i bettet och stack flera gånger och blev jättelack när jag tog tag i honom, så ja det gick bara utför. När jag sedan hade galopperat i båda varven travade jag av, där fortsatte han att ligga på som satan och så fort en eftergift var på besök flög han iväg, ibland även när eftergifterna inte var på besök!
 
Detta hände sedan i skritten också, han tog tag i bettet och bara satte fart! Inte trevligt alls tycker jag, men han tyckte säkert det var skitkul och givande och säkerligen mer lösgörande än mitt arbete eller liknande.
 
Jag har inte riktigt bestämt mig om jag tycker om denna häst eller inte, han är otroligt oförskämd när man leder honom samt blir arg på honom i hanteringen, han är emellanåt lite "lat" under ridning. Dessutom är han skitstor och enögd (väldigt osmart och välidgt klumpig och väldigt oskön och väldigt jobbig) (han gick till exempel in i eltråden) (han går på en hela tiden, detta försökte jag förhindra och flyttade och försökte stanna honom, men han bulldozrade rätt in med nosen i tråden, skyll dig själv din havremoppe).
 
Jag tycker att det syns tydlig på bilderna att jag inte alltid lyckas få med bakkärran i arbetet, dessutom orkar jag inte alls sitta upp och hålla ihop honom, så nu om någon gång är tiden inne för att börja träna spritkaggen så att jag överhuvudtaget orkar rida ihop en ENORM häst.
 
 
häst | | Kommentera
Upp