Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

554

Hej!
Sitter och försöker bli klar med mina rester jag har från förra terminen vilket går sådär.. Men hur som, insåg att jag ej skrivit om ridpasset igår. Hade svinbråttom och åkte till stallet tidigt, mockade och tog in Vickan och gjorde iordning. Då det är ridläger just nu är ridhuset endast lediga vid ytterst få tillfällen, men lunchen är ett av de lediga tillfällena. Så Vickan fick en tidig lunch och jag skrittade fram henne för hand runt gården. Hon vilade i söndags och var ordentligt på tårna och hur pigg som helst, taktade, slängde med huvudet, flög i luften och pep, haha jag tycker hon är så himla söt när hon som är så cool annars håller på så även om det kanske inte är det optimala om hon ska börja gå läger så lite arg måste jag ju bli, av principsak. 
 
Gick sedan i ridhuset där hinder stod utplacerade ca överallt, på spåret i mitten men Aud kom och började plocka bort en studsserie som stod på spåret men hejdade sig sedan och sa att jag kunde gymnastikhoppa lite, Vickan måste ju nämligen stärka bakben och ryggmuskelaturen, och studs är ju faktiskt ganska optimalt till just sådant. Hon lämnade kvar två andra småhinder som jag kunde hoppa också. Under framridningen var hon sådär pigg ni vet att hon inte riktigt vet vart hon ska ta vägen, hon vill springa men det slutar bara med att hon står och trampar på samma ställe, skrattade jättemycket åt hennes påhitt under framridningen! Hon blev dock underbart fin sedan, påskjutet från bakkärran var tadelfritt, hon var superfin i sidorna och tog alla hjälper utmärkt. Hon var otroligt lyhörd om än väldigt pigg. Galoppen har ju varit lite sisådär, till exempel har hon inte orkat jobba korrekt när jag suttit ner utan endast när jag stått i lätt sits, men nu kunde jag sitta på henne utan problem och hon var superfin i båda varven, dock passade hon på att bocka i vartannat steg när huvudet ändå befann sig betydligt lägre ner än vad det brukar i galoppen haha, lite lättåtkomligare att bocka då nämligen, hon är ju inte korkad! Hoppade sedan fram lite och tänkte mycket på eftergiften, vilket misslyckades första språnget då hon helt oförberett hoppar av jättestort och jag hamnar efter och försöker slänga fram händerna till öronen i alla fall haha. Sedan gick det bättre, vi hittade avstånden och hon hade det där härliga trycket i galoppen som även fanns där på pay and jumpen förra veckan! Vi växlade studsen med de små rättuppstående hindren med lite vilopauser emellan och även lite dressyrtrim, ni förstår det är otroligt uttröttande att vara busig och pigg! Sedan kom Sandra in som hade lovat att fota, hon fotade lite men alla bilder blev ur fokus, så hon filmade istället och då tog prestationsångesten över och allt blev bara pannkaka. Jobbade lite med att korta och länga traven vilket gick sådär, kan klippa ihop en liten film så får ni se! Hoppade lite till och sedan släppte jag Sandra fri då hon såg ut som en istapp. Tog studsen några gångert till och travade sedan av och hon var superfin, kunde reglera formen hur jag ville och korrigeringarna kunde göras endast med hjälp av sits och skänkel, tyglarna var som sytrådar, jag tror ni vet känslan!
 
Sedan fick jag otroligt bråttom, jag ställde in henne i stallet och så fick hon äta upp resterna av sin lunch med svettäcke på som Sandra lovade att byta ut sedan. Bytte om blixtsnabbt innan jag tog mig till bussen på sju minuter (personligt rekord), kom hem, duschade, klädde på mig och sminkade mig på fem minuter innan jag sprang till tunnelbanan, framför mig väntade nämligen det årliga kalkonmiddag! Att den avnjuts i Älta är dock något problematiskt, visst om det hade varit buss, men tunnelbana är faktiskt ganska tråkigt.
 
Jag och Sandra är nog lika dåliga på att fota, även om jag langar skakningsoskärpa och hon ej fokuserar!
 
häst | | Kommentera
Upp